Zoeken

Geef uw tuin een luxe uitstraling

Exclusieve tuinen

Als u een exclusieve tuin wilt laten aanleggen, is het belangrijk om een goed plan te maken en de juiste professionals in te schakelen. Hoveniersbedrijf Teun Aleven is specialist in het ontwerp, aanleg en onderhoud van exclusieve tuinen. Kortom, het complete plaatje.

Wat zijn exclusieve tuinen

Exclusieve tuinen zijn tuinen die volledig zijn ontworpen en aangelegd volgens de wensen en behoeften van de eigenaar en die vaak opvallend en luxueus zijn. Ze kunnen worden gecreëerd met behulp van duurzame materialen en hoogwaardige planten en bloemen en kunnen verschillende elementen bevatten, zoals waterpartijen, fonteinen, tuinmeubels, zwembaden, tuinkunst en verlichting. Ze zijn vaak bedoeld om de bewoners en hun gasten te verwennen en te laten genieten van een prachtige en aangename omgeving.

Waarom kiezen voor een exclusieve tuin

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen om een exclusieve tuin te creëren. Sommigen doen dit om hun huis te verfraaien en de waarde ervan te verhogen, terwijl anderen het doen om een luxueuze en aangename omgeving te creëren om in te ontspannen en te genieten van de natuur. Exclusieve tuinen kunnen ook een geweldige plek zijn om tijd door te brengen met familie en vrienden en om te entertainen. Bovendien kunnen exclusieve tuinen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en om de biodiversiteit in een bepaalde omgeving te verhogen.

Het ontwerpen van een exclusieve tuin

Hoveniersbedrijf Teun Aleven werkt samen met het professionele ontwerpteam van Meulenberg Exclusieve Tuinontwerpen. Op basis van een kennismakingsgesprek wordt er een concept en schetsontwerp gemaakt voor uw tuin. Vervolgens wordt er een 3D-tuinontwerp gerealiseerd waarmee wij uw toekomstige tuin mooi visueel weer kunnen geven. Met 3D renders en VR-brillen is het dan mogelijk om zelfs al door uw tuinontwerp rond te lopen! Aan de hand van uw bevindingen wordt het definitieve ontwerp gemaakt met het daarbij horende beplantingsplan voor uw exclusieve tuin. Teun Aleven zal u voorzien van volledige uitvoering en begeleiding van het aanlegproces. 

Exclusieve tuinaanleg

De aanleg van een exclusieve tuin is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de tuin, de locatie, het doel van de tuin en de wensen van de opdrachtgever. Hieronder staan enkele stappen die vaak worden gevolgd bij de aanleg van een exclusieve tuin:

 1. Het opstellen van een plan: Voordat de tuin aangelegd kan worden, is het belangrijk om een plan op te stellen. Dit plan bevat informatie over de grootte van de tuin, de ligging, de bestaande flora en fauna en de wensen van de opdrachtgever.
 2. Het opmeten van de tuin: Vervolgens wordt de tuin opgemeten om te bepalen hoeveel materiaal en planten nodig zijn.
 3. Het voorbereiden van de grond: Voordat de tuin aangelegd kan worden, moet de grond voorbereid worden. Dit betekent dat de grond ontdaan moet worden van onkruid en dat de grond gestructureerd moet worden door middel van grondbewerking.
 4. Het aanleggen van het drainage-systeem: Een goed drainage-systeem is belangrijk om te voorkomen dat de tuin overwoekert raakt door water. Het drainage-systeem kan bestaan uit riolering of een drainagesysteem van pijpen en zand.
 5. Het aanleggen van de beplanting: Nadat de grond is voorbereid, kan de tuin beplant worden met verschillende soorten planten, bloemen, struiken en bomen. Dit kan in overleg met een tuinarchitect gebeuren om een harmonieuze tuin te creëren.
 6. Het aanleggen van de harde delen: De harde delen van de tuin, zoals paden, terrassen en borders, kunnen nu aangelegd worden. Dit kan met verschillende soorten materialen, zoals tegels, hout of kunststof.
 7. Het afwerken van de tuin: Tot slot kan de tuin afgewerkt worden met details zoals tuinmeubelen, verlichting en decoratie.

De aanleg van een exclusieve tuin is vaak een complex en tijdrovend proces dat het best overgelaten kan worden aan een professioneel tuinbedrijf of tuinarchitect. Wij kunnen advies geven over de mogelijkheden en helpen bij het realiseren van de wensen van de opdrachtgever.

Onderhoud van een exclusieve tuin

Het onderhoud van een exclusieve tuin is afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de tuin, en de wensen van de eigenaar. Hieronder staan enkele belangrijke onderhoudsaspecten waar u rekening mee moet houden bij het onderhouden van een exclusieve tuin:

 • Bewatering
 • Bemesting
 • Snoeien
 • Onkruid verwijderen
 • Gazon onderhoud
 • Verlichting onderhoud

Het onderhoud van een exclusieve tuin kan veel tijd en moeite kosten. Als u weinig tijd heeft om zelf de tuin te onderhouden, kunt u overwegen om hoveniersbedrijf Teun Aleven in te schakelen. Wij kunnen u voorzien van het onderhoud van uw tuin, zodat u kunt genieten van een mooie en verzorgde tuin zonder zelf te hoeven werken. Wij helpen u graag voor een complete ontzorging van uw project!