Zoeken

Langer plezier van uw tuin

Tuinonderhoud

Tuinen zijn een belangrijk onderdeel van ons huis en onze leefomgeving. Het is belangrijk om te weten hoe je je tuin goed kunt onderhouden, zodat je kunt genieten van een gezonde en mooie tuin. Wij bespreken graag met de belangrijkste aspecten van tuinonderhoud.

Waarom is tuinonderhoud belangrijk?

Tuinonderhoud is belangrijk om een aantal redenen. Ten eerste zorgt het ervoor dat je tuin er gezond en mooi uitziet. Bovendien helpt het om te zorgen dat je tuin zich optimaal ontwikkelt en in stand blijft. Als je niet regelmatig onderhoud verricht, kun je last krijgen van onkruid, ziektes en plagen. Hierdoor kan de groei van je planten vertragen en kunnen ze uiteindelijk doodgaan.

Wanneer is het juiste moment voor tuinonderhoud?

Er is geen vast moment waarop je tuinonderhoud moet verrichten. Het hangt af van de grootte en de soorten planten in je tuin, evenals de weersomstandigheden. In de regel is het echter verstandig om het onderhoud in het voorjaar en najaar uit te voeren. Dit is het moment waarop de grond nog niet te hard is van de winter en nog niet te nat van de regen. Hierdoor kun je de grond beter bewerken en zijn de planten beter bestand tegen eventuele stress die het onderhoud met zich mee brengt.

Hulp bij tuinonderhoud van onze hoveniers

Onze hovenier Jeroen Grob: ‘Een tuin aanleggen is 1, goed onderhoud is 2. Nadat we een tuin hebben aangelegd is het met name in die eerste twee jaar van belang om de tuin goed te onderhouden. Alleen dan kunnen planten goed aanslaan en kunnen we een goede controle houden op hoe alles uitpakt. U kunt wel een prachtige tuin laten ontwerpen en aanleggen, zonder onderhoud blijft die tuin niet mooi.’

Voordelen van tuinonderhoud door Hoveniersbedrijf Teun Aleven

 • U bespaart tijd en energie: U hoeft zich niet meer zorgen te maken over het onderhoud van uw tuin en kunt zich volledig concentreren op andere zaken.
 • Uw tuin blijft verzorgd: Onze hoveniers zorgen ervoor dat uw tuin er altijd verzorgd uitziet, waardoor u kunt genieten van een aangename en rustgevende omgeving.
 • Kwaliteitsgarantie: Wij garanderen de kwaliteit van onze diensten en staan garant voor een professioneel resultaat.

Teun Aleven verzorgt een passend tuin onderhoudsplan

Het behouden van een mooie tuin kost tijd en vereist kennis. Zéker de eerste twee jaar na de aanleg van een tuin is het belangrijk om hem goed te onderhouden. Tuinonderhoud verlengt de levensduur van uw tuin en zorgt ervoor dat het ontwerp en de beplanting volledig tot hun recht komen.

Niet iedereen heeft daarvoor de tijd of de kennis. Daarom verzorgen onze vakmensen ook het onderhoud van uw tuin. Dat kunnen we wekelijks, maandelijks, jaarlijks of twee keer per jaar doen, net zoals u wenst en afhankelijk van de zorg die uw tuin nodig heeft. Onze specialisten helpen u graag verder voor een passend onderhoudsplan. Neem vandaag nog contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tuinonderhoud

 • Geen omkijken meer naar uw tuin
 • Geheel ontzorgt
 • Goed onderhoud betekent langer genieten
 • Wekelijks, maandelijks of jaarlijks mogelijk
 • Deskundig en vakbekwaam
 • Altijd snoeien op het juiste moment
 • Juiste zorg voor uw bomen en planten
 • Van 5m2 – 500 m2