Zoeken

Geef uw tuin een luxueuze uitstraling

Luxe tuinen

Hoveniersbedrijf Teun Aleven is de specialist op het gebied van luxueuze tuinen. Onze vakmannen zorgen ervoor dat uw tuin volledig naar uw wensen wordt ingericht. Samen met u kijken we naar de mogelijkheden om uw luxe tuin te voorzien van een stukje extra charme.

Wat is een luxe tuin?

Luxe tuinen, ook wel exclusieve tuinen of moderne tuinen genoemd, zijn tuinen die volledig zijn ontworpen en aangelegd volgens de wensen en Een luxe tuin is een tuin die op een luxueuze manier is ingericht, vaak met hoogwaardige materialen, sierlijke elementen, verfijnde groene ruimtes en/of exclusieve accessoires. Een luxe tuin kan ook een groot oppervlakte hebben, met een zwembad, een moderne tuinhuis of andere extra’s. Het is bedoeld om te genieten van het buitenleven in stijl en comfort.

Waarom kiezen voor een luxe tuin bij Teun Aleven?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een luxe tuin. Voor velen is hun tuin een prachtige en comfortabele plek hebben om heerlijk te ontspannen. Een luxe tuin kan ook de waarde van een huis verhogen en bijdragen aan de esthetiek van een buurt.

Sommige mensen kiezen voor luxe tuinen voor de privacy die het biedt. Een luxe tuin kan worden ontworpen met hoge heggen, bomen en andere begroeiing die de tuin beschermt tegen blikken van buitenaf. Dit kan ook een gevoel van veiligheid geven.

Een luxe tuin kan ook een manier zijn om de natuur te waarderen en te genieten. Een luxe tuin kan worden ontworpen met een verscheidenheid aan planten en bloemen, wat kan bijdragen aan een positieve ecologische impact.

In het algemeen is een luxe tuin een plek waar mensen hun tijd kunnen doorbrengen in een omgeving die is ontworpen voor comfort, ontspanning, esthetiek en exclusiviteit.

Een luxe tuinontwerp laten maken

Na een kennismakingsgesprek bespreken onze tuinontwerpers uw individuele wensen tot in detail. Het uiteindelijke ontwerp is een perfecte mix van uw wensen en de creativiteit van onze tuinarchitecten. Zodra u het ontwerp voor uw droomtuin heeft goedgekeurd, ontvangt u een per onderdeel gespecificeerde offerte. Tijdens het realisatieproces van uw buitenruimte schakelen wij diverse partners met hun eigen expertise in om uw luxe tuinvisie tot leven te brengen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw luxe tuinontwerp

Verschillende luxe tuin soorten

Er zijn veel verschillende soorten luxe tuinen, afhankelijk van persoonlijke smaak en budget. Hier zijn enkele voorbeelden van luxe tuinstijlen die we voor u kunnen realiseren:

  • Formele tuinen: Deze tuinen zijn vaak symmetrisch en hebben strakke lijnen, met gazon, bloemperken en paden die in een bepaald patroon zijn gelegd.
  • Japanse tuinen: Deze tuinen worden vaak beschouwd als een vorm van kunst en zijn geïnspireerd op de tradities van Japan. Ze hebben vaak stenen en rotspartijen, bomen, bamboe, waterpartijen en weinig bloemen.
  • Mediterrane tuinen: Deze tuinen worden gekenmerkt door een overvloed aan planten en bloemen, vaak met een mediterraan klimaat, zoals olijfbomen, lavendel, rozemarijn en cipressen.
  • Tropische tuinen: Deze tuinen zijn vaak een weerspiegeling van de tropische klimaten en bevatten exotische planten zoals palmen, bananenbomen, orchideeën en bromelia’s.
  • Cottage tuinen: Deze tuinen zijn romantisch en hebben vaak een rijkdom aan bloemen en planten, met een natuurlijk uitziend pad en een waterpartij.

Luxe tuinhuizen en- overkappingen

Zowel luxe tuinoverkappingen en tuinhuizen kunnen worden gebouwd door professionele tuinarchitecten of aannemers, en vereisen vaak een bepaald budget. Ze kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een tuin en bieden extra leefruimte en privacy.

Luxe tuinoverkappingen

Luxe tuinoverkappingen zijn een populaire manier om een extra leefruimte te creëren in de tuin, zonder dat er een permanente constructie hoeft te worden gebouwd. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen zoals hout, aluminium of glas, en kunnen worden ontworpen in een verscheidenheid aan stijlen. Sommige luxe overkappingen hebben zelfs verwarming, verlichting en elektrische installaties voor comfort.

Luxe tuinhuizen

Luxe tuinhuizen zijn een andere optie voor het creëren van extra leefruimte in de tuin. Dit zijn vaak kleine huisjes of bungalows die worden gebouwd in de tuin, en worden vaak gebruikt als gastenverblijf, kantoor of atelier. Ze kunnen zijn gemaakt van verschillende materialen zoals hout, staal of glas, en kunnen worden ontworpen in een verscheidenheid aan stijlen. Neem gerust contact met ons op om alle vrijblijvend te bespreken.