Zoeken

Ultiem genieten

Wellnesstuin

Uitnodigend en rustgevend

Een wellnesstuin is de laatste jaren steeds populairder geworden onder de tuinen. De wellnesstuin is er op ingericht om helemaal tot rust te komen. Dit wordt gerealiseerd door kalmerende geuren, kleurrijke bloemen en de juiste planten en materialen. Daarnaast zijn er meerdere faciliteiten die voor de ultieme wellness-beleving zorgen. Denk hierbij aan een zwembad, jacuzzi, sauna, bubbelbad.

Meer rust door een wellnesstuin

Bij het aanleggen van een wellnesstuin is het essentieel om een zachte, verwarmende sfeer te creëren. Hout, bekend om zijn troostende eigenschappen, staat centraal in het ontwerp van de wellnesstuin. Planten als lavendel en eucalyptus zorgen voor een rustgevende geur, terwijl siergrassen en bamboe bijdragen aan een rustig evenwicht tussen mens en natuur. Samen zorgen deze natuurlijke materialen voor een rustige sfeer.

Sauna’s, zwembaden of jacuzzi’s

Voor de ultieme wellness beleving

Een wellnesstuin is niet compleet zonder een eigen zwembad, sauna of jacuzzi. Dit draagt niet alleen bij aan de esthetiek van uw huis, maar ook ervaart u hier plezier en rust van. Wij helpen u graag bij het bepalen van de juiste wellness faciliteiten voor jouw wellnesstuin. Denk bij een zwembad aan mozaïek tegels tot aan vrij gevormde zwembaden met natuursteen. Er is voor ieder wat wils.

Sfeervolle verlichting voor uw wellnesstuin

Strategisch geplaatste lampen, zoals langs een pad, op de schutting of langs de rand van de overkapping, zijn essentieel voor het creëren van rust in uw wellnesstuin. Het is echter belangrijk om niet te overdrijven door te veel verlichting te hebben; in dit geval kan “minder” eerlijk gezegd “meer” zijn. Als het goed wordt gedaan, met precies de juiste hoeveelheid licht die geen harde schitteringen veroorzaakt of te veel ruimte oplicht, zal de wellnesstuin echt een uitnodigende ruimte zijn voor ontspanning en verjonging.

Het ontwerpen en aanleggen van uw wellnesstuin

Bent u op zoek naar een hovenier die een tuin met een echte wellness-beleving kan realiseren? Dan bent u bij Teun Aleven aan het juiste adres. Wij nemen u mee in het hele voorbereidingstraject vanaf de eerste ideeën en het ontwerp. “Kan niet” bestaat niet bij ons. Wij zijn gespecialiseerd in tuinontwerp, tuinaanleg, overkappingen, zwembaden, jacuzzi’s en een bijpassend pool house. U heeft dus maar één specialist voor het hele project.